Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ulaznice za ogled rukometaša Španije i BiH deset i po eura

Pripreme bh. rukometaša u Mostaru

Rukometni savez Španije objavio je da će ulaznice za utakmicu “crvene furije“ i reprezentacije BiH u Valladolidu, 2. novembra, biti u prodaji od četvrtka po cijenama od deset eura za odrasle i pet za djecu starosti od sedam do 17 godina.

Ogled će se igrati u prvom kolu grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj. Kapacitet dvorane “Huerta del Rey“ je 15.653 sjedeća mjesta, a iz RS Španije se nadaju da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Zanimljivo je da će u susretu Španije i BiH na obje strane debitovati novi selektori. Jordi Ribera na klupi jedne od najjačih reprezentacija svijeta i Bilal Šuman koji će po prvi put kao selektor voditi bh. rukometaše.

Ribera je u ponedjeljak objavio spisak igrača na koje će računati u duelima sa BiH, te tri dana kasnije u gostima sa Finskom. Na spisku su: Rodrigo Corrales (Wisla Plock, Polj), Gonzalo Perez de Vargas (Barcelona Lassa), Ferran Sole (Toulouse, Fra), Víctor Tomas (Barcelona Lassa), Alex Dujshebaev (Vardar, Mak), Eduardo Gurbindo (Nantes, Fra), Raul Entrerríos (Barcelona Lassa), Dani Sarmiento (Saint Raphael, Fra), Joan Canellas (Vardar, Mak), Iosu Goni (Pais D’Aix, Fra), Carlos Molina (Naturhouse La Rioja), Miguel Sanchez-Migallon (Naturhouse La Rioja), Valero Rivera (Barcelona Lassa), Julen Aguinagalde (Vive Kielce, Polj), Gedeon Guardiola (RN Lowen, Njem) i Viran Morros (Barcelona Lassa).

Šuman je spisak objavio prije dvije sedmice, a na njemu je 26 rukometaša koji će se boriti za 16 mjesta u timu. Okupljanje bh. tima planirano je za 26. oktobar u ilidžanskom hotelu “Hills”. Nakon gostovanja Španiji, BiH čeka jako važna utakmica protiv Austrije 6. novembra u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić”.

Na EURO 2018 plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam grupa, te najbolja trećeplasirana selekcija. Direktan plasman ostvarila je samo Hrvatska, kao domaćin završnog turnira. Naslov šampiona Evrope brani Njemačka.