Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RUKOMET U BIH

Umičević: O prekidu lige odlučuju komesari, ne vidim problem da produžimo sezonu

umicevic

Kako je kasnio i start Premijer lige, već sada se postavlja pitanje da li će klubovi uspjeti da odigraju sve mečeve prvog dijela sezone do kraja godine

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević potvrdio je da se razmišlja o prekidu Premijer lige BiH pošto korona virus pogađa sve više klubova, ali da će to biti krajnja mjera ukoliko se situacija dodatno zakomplikuje.

Zbog inficiranih rukometaša Leotar i Borac propustili su i mečeve šestog kola, a priključila im se i Slavija u kojoj ima nekoliko pozitivnih slučajeva. Tako je pet mečeva odigrano, a tri su odgođena. Teško da će bolja situacija biti i sutra, za kada su zakazani mečevi sedme runde.

“Što više utakmica odigramo u ovakvoj situaciji, to bolje. S druge strane, moramo da mislimo i na regularnost takmičenja, pa ako se nastavi trend povećanja broja odgođenih utakmica, moraćemo da prekinemo prvenstvo. Situacija jeste teška, ali svi moramo da budemo dosta odgovorniji, posebno klubovi i sportisti. Pratimo sva uputstva štabova, a konačnu riječ o eventualnom stopiranju takmičenja donijeće komesari”, rekao je Umičević za Glas Srpske.

Kako je kasnio i start Premijer lige, već sada se postavlja pitanje da li će klubovi uspjeti da odigraju sve mečeve prvog dijela sezone do kraja godine.

“Situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet ima problem. Lično ne vidim problem da produžimo sezonu, jer je svejedno kod nas trend da pola godine igramo, a pola odmaramo”, naglasio je Umičević.