BiH

držati se preporuka

Upozorenje građanima Kantona 10 na ozbiljnu epidemiološku situaciju

30/10/2020

U povodu nadolazećih blagdana Svih Svetih i Dušnog dana iz Zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane na savjesno ponašanje i pridržavanje naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva

Zavod za javno zdravstvo Kantona 10 upozorio je na sve složeniju epidemiološku situaciju u tom kantonu, te u povodu nadolazećih blagdana pozvao građane na savjesno ponašanje i pridržavanje naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Prema podacima Zavoda do jučer, 29. oktobra u Kantonu 10 je registrirano 405 aktivnih slučajeva koronavirusa od čega u Livnu 294, u Tomislavgradu 90, u Drvaru 12, Kupresu 4 te u Glamoču 5 osoba, što govori da se epidemiološka situacija na području te županije pogoršava iz dana u dan.

U povodu nadolazećih blagdana Svih Svetih i Dušnog dana iz Zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane na savjesno ponašanje i pridržavanje naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

“S ciljem smanjivanja rizika od covida-19, kao i zaštite osobnog zdravlja, za vrijeme okupljanja, služenja svetih misa i
posjeta grobljima našim pokojnima, nužno je pridržavati se lične zaštite, držanja razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, odnosno potrebno je obvezno pridržavanje preporuka donesenih od Zavoda za javno zdravstvo u FBiH”, poručuju iz Zavoda.

Dodaju kako je novi val bolesti covid-19 izazvao velike probleme u zdravstvenom sustavu na području Kantona 10.

Velik je broj zaraženih kojima je potrebna liječnička pomoć, a sve je manje dostupnog liječničkog osoblja, jer mnogi liječnici su u samoizolaciji ili su i sami pozitivni. S toga iz Zavoda još jednom pozivaju građane na ozbiljnost situacije i samoodgovornost, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade Kantona 10.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.