Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

grand slam

US Open bit će održan krajem augusta bez publike

2831549-58396008-2560-1440

Radujemo se U.S. Openu, koji će biti održan u Queensu od 31. augusta do 13. septembra. Održat će se bez navijača, ali ćete ga moći gledati putem TV-a, rekao je guverner New Yorka

Guverner New Yorka Andrew Cuomo izjavio je da će teniski turnir US Open biti održan krajem augusta kao dio ublažavanja mjera protiv širenja koronavirusa, prenosi Anadolu Agency.

Američka teniska asocijacija je odlučila da turnir bude održan bez prisustva navijača, tražeći odobrenje i od amričkih vlasti.

Kao i mnogi sportski događaji, teniski turniri su bili suspendovani od marta zbog pandemije COVID-19.

US Open je četvrti i posljednji turnir Grand Slama, ali će biti drugi u 2020, nakon Australian Opena, koji je završen u februaru.

“Radujemo se US Openu, koji će biti održan u Queensu od 31. augusta do 13. septembra. Održat će se bez navijača, ali ćete ga moći gledati putem TV-a”, rekao je Cuomo dodavši kako će povodom održavanja turnira biti poduzete stroge mjere zaštite.

French Open je trebao biti u maju, ali je odgođen, a trebao bi se održati nakon US Opena. Wimbledon je otkazan prvi put nakon Drugog svjetskog rata.