Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

redovna sjednica

Skupština dioničara Elektroprijenosa BiH: Više od milion eura za ulaganja u objekte

dušica16

Ovom odlukom odobrene su rekonstrukcije tri postojeće kao i izgradnja osam novih transformatorskih stanica sa priključnim dalekovodima

U sjedištu kompanije Elektroprijenos BiH danas je održana deseta redovna sjednica Skupštine dioničara na kojoj je data saglasnost za ulaganja u objekte od preko milion eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjednici su prisustvovali predstavnici dioničara, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i član Skupštine, premijer Republike Srpske Radovan Višković, predstavnici Uprave kompanije i generalni direktor Mato Žarić.

U saopćenju kompanije Elektroprijenos BiH navodi se da je na desetoj redovnoj sjednici Skupštine dioničarausvojena informacija o Planu investicija ove kompanije za 2020. godinu, koji je usvojen na 49. sjednici Upravnog odbora.

Nakon sjednice Skupštine dioničara, plan investicija biće dostavljen Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju na odobrenje.

“Skupština akcionara dala je saglasnost za ulaganja u objekte od preko 1.000.000,00 eura. Ovom odlukom odobrene su rekonstrukcije tri postojeće kao i izgradnja osam novih transformatorskih stanica sa priključnim dalekovodima. Odobrena je izgradnja dva nova dalekovoda, te jedna rekonstrukcija postojećeg, a pomenuta odluka je obuhvatila i nabavke energetskih transformatora kao i obnavljanje telekomunikacionog sistema”, navodi se u saopćenju kompanije.

Na desetoj redovnoj sjednici Skupštine dioničara donesena je također odluka o prestanku mandata članova Odbora za reviziju zbog isteka perioda na koji su imenovani i na period od tri godine imenovani su članovi novog saziva nakon provedene konkursne procedure.