Novi prvak

Usyk: Trener mi je rekao da ne nokautiram Joshuu

joshua usyk

Usyk je nekoliko puta ozbiljno uzdrmao Joshuu, a u zadnjim trenucima borbe imao ga je priliku nokautirati, ali je Britanca spasilo zvono koje se oglasilo pet sekundi prerano i završilo borb

Oleksandr Usyk šokirao je u petak u Londonu Anthonyja Joshuu i osvojio titulu teškaškog prvaka svijeta po IBF, WBA i WBO verziji.

Fantastični Ukrajinac izdominirao je Joshuu tokom većine od 12 rundi i na kraju je slavio jednoglasnom odlukom sudaca te postao prvi bokser u povijesti koji je titulu prvaka osvojio u lakoteškoj i teškoj kategoriji.

Usyk je nekoliko puta ozbiljno uzdrmao Joshuu, a u zadnjim trenucima borbe imao ga je priliku nokautirati, ali je Britanca spasilo zvono koje se oglasilo pet sekundi prerano i završilo borbu.

“U početku sam krenuo jako i želio sam ga nokautirati. No onda mi je trener rekao: ‘Stani i radi svoj posao.’ Niste vidjeli sve od mene, mogu ja biti puno bolji”, rekao je Usyk u danima nakon borbe i dodao:
“Borba se razvijala točno onako kako sam očekivao. Bilo je nekoliko trenutaka u kojima je Anthony bio opasan, ali ništa posebno.”

Usyk je bio apsolutni prvak u lakoteškoj kategoriji, a da bi taj status stekao i u teškoj, nedostaje mu WBC titula koju drži Tyson Fury, ali je moguće da će prije te borbe odraditi revanš s Joshuom, koji ga je odmah zatražio nakon poraza.