Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1

Utrka za Veliku nagradu Rusije seli iz Sočija u Sankt Petersburg

Motor Racing – Formula One World Championship – Russian Grand Prix – Practice Day – Sochi, Russia
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20. Russian Grand Prix, Friday 25th September 2020. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.

Iz Formule 1 su naveli da će više detalja o trci biti objavljeno u narednim mjesecima

Rukovodstvo Formule 1 saopćilo je danas da od 2023. godine sele utrku za Veliku nagradu Rusije iz Sočija u Sankt Petersburg, javlja Anadolu Agency (AA).

Utrka za Veliku nagradu Rusije se od 2014. godine vozila na stazi u Sočiju, a od 2023. godine će biti vožena na Autodromu Igora Drive na periferiji Sankt Petersburga.

Namjensku stazu na periferiji Sankt Petersburga dizajnirao je Herman Tilke, a FIA je prošle godine tom kompleksu dala licencu stepen 1 kojom postaje druga staza u Rusiji koja zadovoljava kriterije za održavanje utrka Formule 1.

“Drago mi je što to mogu potvrditi nakon zajedničkog intenzivnog rada s našim ruskim partnerima i detaljne procjene Igora Drivea. Formula 1 će se voziti na toj spektakularnoj stazi od 2023. godine”, rekao je predsjednik i izvršni direktor F1 Stefano Domenicali.

On je naveo da je impresioniran Sankt Peterburgom i da vjeruje da će Velika nagrada Rusije na Igora Driveu biti nevjerojatan događaj.

Iz Formule 1 su naveli da će više detalja o trci biti objavljeno u narednim mjesecima.

Ovogodišnja utrka za Veliku nagradu Rusije trebala bi se održati u Sočiju 26. septembra.