Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaustavljeni od poljaka

Utučeni Dončić: Razočarao sam naciju, uvijek ću igrati za Sloveniju

doncic fiba

Slovenija nije uspjela da odbrani titulu na EP, koju je osvojila prije pet godina. Slovenci su bili favoriti protiv Poljaka, koji su napravili iznenađenje i stigli do polufinala EP

​Najbolji slovenački košarkaš Luka Dončić izjavio je da razočaran svojom igrom u porazu od Poljske 90:87 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, koje se igra u Berlinu.

Slovenija nije uspjela da odbrani titulu na EP, koju je osvojila prije pet godina. Slovenci su bili favoriti protiv Poljaka, koji su napravili iznenađenje i stigli do polufinala EP.

Dončić je meč završio sa 14 poena uz 11 skokova i sedam asistencija.

“Ne znam šta da kažem, nisam bio na sto odsto, dobio sam injekciju u trećoj četvrtini, ali to nije razlog zašto sam odigrao loše. Razočarao sam ekipu i cijelu naciju… moram da budem bolji”, rekao je Dončić.

On je čestitao reprezentaciji Poljske na plasmanu u polufinale EP.

“Odigrali su nevjerovatno, to je veliki uspjeh za Poljsku. Mi nismo odigrali kako smo htjeli. Nije bilo energije, ali smo se borili do kraja. Još jednom svaka im čast. Ne znam šta bih rekao o sudijama. Uvijek ću igrati za Sloveniju, kada god mogu i ako sam zdrav”, zaključio je Dončić.

Poljska će u petak u polufinalu EP igrati protiv Francuske, koja je poslije produžetka pobijedila Italiju 93:85.