DOLAZI JESEN

Pet idealnih romantičnih filmova za gledanje s voljenom osobom

New Project (58)

U ovoj izmišljenoj priči o najpoznatijoj plovidbi i brodu u cijeloj ljudskoj povijesti glume Leonardo DiCaprio kao Jack Dawson i Kate Winslet kao Rose DeWitt Bukater

Dolazi nam jesen, a s njom i duže, kišovite večeri koje je najbolje provesti uz filmove u ugodnoj atmosferi.

Ušuškani ispod toplog pokrivača ili u zagrljaju voljene osobe, ovo su neki od najboljih romantičnih filmova koje možete pogledati.

Titanic

Titanic je američka epska romansa i film katastrofe iz 1997. godine kojeg je režirao i napisao James Cameron. U ovoj izmišljenoj priči o najpoznatijoj plovidbi i brodu u cijeloj ljudskoj povijesti glume Leonardo DiCaprio kao Jack Dawson i Kate Winslet kao Rose DeWitt Bukater.

Fatalni su ljubavnici, zauvijek zapamćeni u filmskoj povijesti. Iako su glavni likovi i ljubavna priča potpuno izmišljeni, u filmu se pojavljuju i stvarne historijske ličnosti.

Zgodna žena

Film zgodna žena lansirao je Juliju Roberts u filmsku zvjezdanu orbitu! Priča je to o prostitutki i biznismenu, dvoje ljudi iz potpuno različitih svjetova koji pronalaze ono nešto što bi ih moglo usmjeriti u istom pravcu.

Richard Gere je Edward Lewis, beskompromisni poslovni čovjek koji sklopu najnovijeg zadatka putuje u Los Angeles te se odlučuje opustiti u društvu prostitutke. Na njegov poziv odgovara mlada i lijepa Vivian Ward (Julia Roberts) koja mu se vrlo brzo svidi te ju poziva da provedu zajedno cijelu sedmicu. Na kraju se njihov odnos razvije u potpuno drugačijem smjeru od planiranog.

The Notebook

Nicholas Sparks autor je romana ‘The Notebook’ koji donosi ljubavnu priču vojnika, povratnika iz Drugog svjetskog rata koji u nemogućnosti pronalaska svoje velike ljubavi od prije petnaest godina mora prolaziti jedno te isto sjećanje koje ima na nju, romantično ljeto koje su proveli zajedno, sve dok ju iznenada ne ugleda…

Knjiga je po mišljenju mnogih kritičara i čitateljstva dobra, no film je taj koji je posve pomeo publiku. Ryan Gosling i Rachel McAdams naprosto su briljirali u filmu pod palicom režisera Nicka Cassavetesa.

Imaš poštu

Glavne uloge u ovom filmu imaju najdraži nam par iz 90-ih filmskih godina, Tom Hanks i Meg Ryan, koji ovog puta glume poslovne suparnike koji se zapravo natječu cijeli dio filma da bi, naravno, u jednom idiličnom obratu realizirali svoju ljubavnu priču.

Upoznajte Joea Blacka

Film je iznimno uspjela fantastična priča o ljubavi koja uspijeva pobijediti i samu smrt. Potpisuje ge američki producent i redatelj Martin Brest autor filma Miris žene.Film donosi priču o Williamu Parishu (A. Hopkins) bogatom i moćanom poslovnom čovjeku, vlasniku medijskoga imperija, koji poslije smrti voljene žene, život posvećuje poslu i obožavanim kćerima Allison (M. G. Harden) i Susan (C. Forlaini). Uoči proslave njegova 65. rođendana doživi srčani udar za vrijeme kojega čuje nepoznati glas koji mu najavljuje skori odlazak s ovoga svijeta.

Uskoro ga posjećuje tajanstveni stranac očito izmišljena imena Joe Black (B. Pitt). Riječ je zapravo o anđelu smrti koji je došao po još jednu dušu. No, anđeo počinje osjećati nešto što anđeli nikako ne bi smjeli, a to je ljubav prema lijepoj Parishovoj kćeri Susan. Kako je taj osjećaj uzajaman i silno snažan, rutinska zadaća jednoga vjesnika smrti pretvara se u pravu pustolovinu.