Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Večeras derbi košarkašica RMU Banovići – Jedinstvo BH Telekom

rmu banovici

U okviru 9. kola Lige 6 za košarkašice, večeras se u Banovićima igra derbi susret između ekipa RMU Banovići i tuzlanskog Jedinstva BH Telekoma.

Utakmica ima izuzetnu važnost za domaće košarkašice kojima, osim ove utakmice, predstoji i ponovljena s Play Offom, 31. maja, te u slučaju pobjeda osvojit će naslov prvakinja BiH.

– Što se tiče derbija, očekujem „tvrdu“ utakmicu. Ekipu Jedinstva BH Telekoma respektujemo, ali s obzirom na to da igramo na domaćem terenu, uz podršku publike koja nas na posljednjim utakmicama izvrsno bodri mislim da naša pobjeda neće izostati – izjavio je za Fenu Goran Jurčenko, trener ekipe RMU Banovići.

Dok domaće igračice moraju pobijediti da bi došle u priliku da igraju za svoju prvu šampionsku titulu, u taboru tuzlanskih košarkašica misle jedino na sportski aspekt duela.

– Zbog svega što se u posljednje vrijeme dešava u bh. košarci, jedino nam je stalo da sve protekne u sportskoj atmosferi, kako na parketu tako i u gledalištu. Domaće igračice su favoritkinje, ali večeras možda odluči individualna kvaliteta. Nama pobjeda ne donosi ništa osim prestiža, ali ćemo pokušeti odigrati što bolje i iznenaditi Banoviće – kazala je za Fenu Mara Lakić-Brčaninović, trenerica Jedinstva BH Telekoma.

Utakmica RMU Banovići – Jedinstvo BH Telekom igra se večeras od 19 sati.