Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Terzić: U ekipi Veszprema se osjeti želja za evropskom titulom

mirsad terzic

Lanxess Arena u Kölnu ovog vikenda će sedmi put zaredom biti domaćin “Final foura” rukometne Lige prvaka. Za ekipu Veszprema nastupit će bh. reprezentativac Mirsad Terzić, iskusni rukometaš koji bi osvajanjem titule evropskog prvaka zaokružio veličanstvenu klupsku karijeru.

Terzić za mađarskog velikana nastupa sedam godina, a u tom periodu osvojio je isto toliko titula prvaka i kupova Mađarske. Dva puta je osvojio SEHA ligu, a Veszprem je u proteklih nekoliko godina jedan od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope.

– Želja svakog igrača je da se ‘popne’ na krov Evrope. Mislim da je ekipa Veszprema mnogo napredovala zadnjih godina i da smo zaslužili taj pehar. Međutim, to moramo pokazati i zaslužiti na terenu, a siguran sam da uz malo sreće Veszprem može postati evropski prvak – izjavio je Terzić Feni.

U polufinalnim mečevima koji će biti odigrani u subotu snage će odmjeriti Vive Tauron Kielce – Paris St. Germain (15.15) i Kiel – Veszprem (18.00). Kiel će pokušati osvojiti četvrti trofej prvaka Evrope, nakon što je pobjednički pehar podizao 2007., 2010. i 2012. godine, dok će ostale ekipe pokušati osvojiti ‘krov’ Evrope prvi put.

– I ove godine u Kölnu će snage odmjeriti najbolje četiri evropske ekipe. Ne bih mogao reći ko je favorit. Nama nedostaje titula u Ligi prvaka pa se u ekipi osjeti velika želja, ali i druge ekipe sigurno imaju ogroman motiv. Pozitivno je što iza sebe u zadnje dvije godine imamo iskustvo ”Final foura”, a oba puta smo igrali sa Kielom. Prije dvije godine smo izgubili od njih, a prošle godine smo bili bolji. Nadamo se finalu u kojem je sve moguće – dodao je Terzić.

Nakon klupskih obaveza Terzića očekuju obaveze u reprezentaciji BiH koja će protiv selekcije Švedske igrati mečeve baraža za odlazak na svjetsko prvenstvo 2017. Prva utakmica na rasporedu je 12. juna u švedskom Vaxju, a revanš tri dana poslije u Sarajevu.