Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

blizu 400 učesnika

Večeras se trči 3. međunarodna ponoćna trka “Zenički cener”

zenica cener (1)
FOTO: ZenicaTrci

Muzički program na tom gradskom trgu počinje danas već u 13.00 sati te će trajati do 16.00 sati, a u 18.00 sati počinje utrka- “Trki i mala raja”, u kojoj će učestvovati oko 130 mališana, starosti do 14 godina i podijeljenih u tri skupine

Sekcija “Zenica trči” – Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “Vedro”, večeras organizira 3. međunarodnu ponoćnu trku “Zenički cener”, koja će se trčati centralnim ulicama tog grada.

Glavna trka, u dužini od 10 kilometara, počet će u 20.00 sati, a start je sa centralnog gradskog Trga Alije Izetbegovića.

Organizatorima je pristiglo preko 400 prijava učesnika, a potvrđeno je učešće njih oko 370.

Muzički program na tom gradskom trgu počinje danas već u 13.00 sati te će trajati do 16.00 sati, a u 18.00 sati počinje utrka- “Trki i mala raja”, u kojoj će učestvovati oko 130 mališana, starosti do 14 godina i podijeljenih u tri skupine.

Prvu grupu čine dječaci i djevojčice od 6 do 10 godina starosti; drugu od 11 do 14 godina te treću mame s bebama u kolicima i dječica do šest godina starosti. U organizaciji manifestacije podršku će dati i oko 120 volontera iz devet udruženja, koji će biti raspoređeni duž staze.

Zbog trke “Zenički cener”, u periodu od 19.45 do 22.00 sata, potpuno će obustavljen saobraćaj u centralnim gradskim ulicama Safet bega Bašagića i ulici Talića brdo, zatim na dijelu Bulevara Ezhera Eze Arnautovića- od Prve gimnazije do kružnog toga prema Bojinom viru u naselju Odmut.

Svim učesnicima će biti podijeljene kopije Povelje Kulina bana, koja je bosančicom ispisana i odštampana i na oficijelnim majicama za trku “Zenički cener” te na medaljama za najuspješnije. Ova manifestacija, koja je prvi put održana 2018. godine, protekle dvije godine nije održavana zbog pandemije koronavirusa.