Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Večeras uzvratni susret Challenge kupa Jedinstvo – PAOK

jedinstvo_atlasrelax_tuzla_281017

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa i PAOK-a iz Soluna odigrat će večeras u dvorani Mejdan uzvratni susret 3. kola Challenge kupa.

U prvom susretu Grkinje su slavile rezultatom 24:17, u susretu u kojem su Tuzlanke vrlo dobro odigrale prvo poluvrijeme, a s dosta pogrešaka drugo.

– Realno bi bilo da je utakmica završila do četiri gola razlike za njih. Ali, večeras ćemo pokušati da anuliramo prednost PAOK-a, a ako ne, makar da ostvarimo bilo kakvu pobjedu, što bi također bio uspjeh, jer nijedna ženska rukometna ekipa nije pobijedila u međunarodnim kupovima od 2013. godine – kaže za Fenu sportski direktor tuzlanskog kluba Elmir Grabčanović.

Očekuje se da će večeras tuzlanske rukometašice imati veliku podršku navijača ne samo iz Tuzle nego i drugih gradova BiH. Iz RSD „Sloboda“pozvali su sve svoje članove da dođu na utakmicu i podrže Jedinstvo AR u pokušaju plasmana u naredni krug takmičenja.

Večeras će se od aktivnog igranja službeno oprostiti Indira Horozović, Nermina Kušmić-Jogunčić, Slavica Bošković i Sabina Zupčević.

Posebna priznanja bit će uručena ranijim trenerima Zvjezdanu Tomiću i Jasminu Unkiću, bivšim igračicama Sanji Katić i Havi Huskić, te brojnim sponzorima koji godinama pomažu klub.

Utakmica Jedinstvo AtzlasRelax – PAOK igra se od 19.30 sati.