Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velež jača vlastite kapacitete i “gura u vatru” svoju djecu

tekma-750×350

Nakon višemjesečne agonije Velež konačno konsoliduje redove. Opstanak u Premijer ligi BiH i više je nego upitan, ali Rođeni se nikad nisu predavali pa neće ni sad.

Ističu da je organiziranje i jačanje infrastrukture temelj opstanka kluba, pa je to i prvi i jedini prioritet u ovom trenutku.

Skupština kluba je pokazala da se malo ko danas želi uhvatiti u koštac s problemima i finansijskim dubiozama jednog od najvećih klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

Zbog toga će, kažu u Veležu, sve snage u narednom periodu preusmjeriti u jačanje vlastitih kapaciteta. [yuzo_related]

Zbog toga se na početku priprema, uz igrače koji su ostali, prvom timu priključila nekolicina juniora koji će u narednom periodu zasigurno činiti najveći dio igračkog kadra.

Veležova omladinska škola, po kojoj su Rođeni bili prepoznatljivi kroz decenije svog postojanja, bit će Radnoj grupi, ali i budućem Upravnom odboru, prioritet svih prioriteta.

“Velež je smisao života, Velež se voli, za Velež se živi. Sigurni smo da će naša djeca to demonstrirati u narednoj polusezoni”, kažu u Vrapčićima danas, gdje se odigrala i testna utakmica između “crvenih” (juniori) i “bijelih” (prvi tim). Rezultat nakon 3×30 minuta bio je 2:1 za “bijele”, a strijelci su bili Zečević i S. Zuhrić za “bijele”, odnosno Novaković za “crvene”.

Za “bijele” su nastupili: Voloder: Količić (30. Burić), Jazvin (30. Benca), (60. Milišić), Husić (30. Muhić), Jakirović, Mehić (30. Ćulov), M. Zuhrić (30. Torlaković), Svinjar (60. D. Ćemalović), Marić (30. Isić), S. Zuhrić (60. Jakupović), Zečević. Trener: Zijo Tojaga.