Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

120 učesnika

‘Vils ultramaraton’ u Sarajevu

vils ultramaraton
FOTO: Fena

Takmičenje će biti organizirano u tri discipline: utrka na 6, 12 i 24 sati, najavljeno je iz Udruženja Dečki u plavom koje organizuje maraton

Sarajevo će ovog vikenda biti domaćin drugog izdanja međunarodne cestovne trke “Vils ultramaraton” na kojoj će se trčati najduže vremenske dionice.

Danas, s početkom u 9.00 sati, na Vilsonovom šetalištu (između mostova “Suade i Olge” i “Vodoprivreda”) oko 120 ultramaratonaca ili trkača koji to žele postati imat će priliku da uživaju u mentalnom izazovu dugom 24 sata.

Takmičenje će biti organizirano u tri discipline: utrka na 6, 12 i 24 sati, najavljeno je iz Udruženja Dečki u plavom koje organizuje maraton.

Darko Lončar iz spomenutog udruženja izjavio je da je, nakon uspješnog premijernog izdanja, “Vils ultramaraton” prepoznat kao ultramaratonska utrka sa najviše potencijala za daljnji razvoj i sa tendencijom da postane najbolja regionalna ultramaratonska utrka. 

– Posebno smo ponosni što će na ovogodišnjem izdanju nastupiti najbolji ultramaratonci iz regiona kao što je Michel Šula, rekorder Srbije na 6 sati, 12, 24 sata i 100 kilometara, zatim Zdravko Jadrijev rekorder Hrvatske na 6 i 24 sata, te Dejan Radanac, rekorder Hrvatske na 100 kilometara. Bitno je spomenuti da Šula i Radanac dolaze u Sarajevo da pokušaju zajedničkim snagama, oboriti rekorde Srbije i Hrvatske na 6 sati, a u planu je da istrče oko 90 kilometara – istakao je Lončar.