Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

16 ekipa uzelo učešće

Više od 150 djevojčica i dječaka na turniru povodom Dana grada Bihaća

DJECATURNIR_BIHAC

Najuspješniji na ovogodišnjem izdanju turnira bili su polaznici nogometne škole “Mladost” iz Bosanskog Petrovca

Gradski sportski savez je povodom 760 godina postojanja Bihaća organizirao malonogometni omladinski turnir, na kojem je nastupilo 16 ekipa iz svih gradova i općina Unsko-sanskog kantona, te Prijedora.

– Unazad nekoliko godina Gradski sportski savez u okviru obilježavanja manifestacije “26. februar – Dan grada” organizira brojna takmičenja za najmlađe. Danas više od 150 mališana slavi Dan našeg grada na sportskom terenu i to je zapravo bio jedini naš cilj. Pokušavat ćemo da svake godine bude barem jedno novo sportsko nadmetanje za najmlađe u ovim slavljeničkim danima – rekao je predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić.

Najuspješniji na ovogodišnjem izdanju turnira bili su polaznici nogometne škole “Mladost” iz Bosanskog Petrovca, koji su u finalu nadigrali Veliku Kladušu 2008. Najbolji igrač turnira bio je Miljan Kecman iz pobjedničkog sastava.

– Izuzetno značajan turnir za ovaj uzrast, s obzirom na to da za njih još ne postoje ligaška takmičenja. Prezentirali su danas zavidan talenat i družili se sa svojim vršnjacima, zbog čega smo svi posebno zadovoljni – riječi su Miroslava Dujmovića iz Gradskog sportskog saveza Bihać.

Ovog vikenda u gradu na Uni organiziran je i šahovski turnir “Od kina do benzina”, dok će u utorak, 25. februara učenici, rekreativci i profesionalni atletičari trčati utrku gradskim ulicama.