Ostali sportovi

održat će se 18. i 19. septembra

Više od 320 takmičara na Europa Judo Openu Sarajevo

17/09/2021
Foto: Fena

Na turninu će učestvovati 19 bh. džudista

Europa Judo Open Sarajevo 2021 za seniore, na kojem će učestvovati više od 320 sportista iz 29 zemalja, bit će održan 18. i 19. septembra u glavnom gradu BiH.

Predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac na pres-konferenciji je izrazio zadovoljstvo što Judo savez ima povjerenje svjetske i europske džudo federacije da u teškim vremenima organizira to prestižno međunarodno takmičenje.

– Ovo je praznik džuda u Sarajevu. Najjači evropski i svjetski džudisti će uzeti učešće u ovom takmičenju. A posebno smo iznenađeni što će džudo tim Francuske, koji je osvojio zlatnu medalju za posljednjim Olimpijskim igrama, nastupiti sa više od 70 takmičara – pojasnio je Crnogorac.

Na turninu će učestvovati 19 bh. džudista, a danas na pres-konferenciji predstavljeni su: Toni Miletić, Aleksandra Samardžić i Husein Gegić koji su kazali da će dati sve od sebe kako bi u najboljem svjetlu opravdali povjerenje trenera, ali i predstavili boje svoje zemlje.

Iako su istakli da je konkurencija na predstojećem turniru vrlo jaka, takmičari su istakli da su naporno trenirali te da se nadaju dobrim rezultatima.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.