Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tkdk "šampion"

Više od 500 takmičara stiže na prvi međunarodni taekwondo turnir u Novom Sarajevu

taekwondo sampion

Prvi put će se jedno međunarodno takmičenje u taekowndou održati u Novom Sarajevu. Drago nam je da smo baš mi ti koji smo dobili čast i odgovornost za organizaciju

Pod pokroviteljstvo Taekowndo saveza Federacije Bosne i Hercegovine, a u organizaciji taekwondo kluba Šampion u subotu 11. novembra će se održati međunarodno takmičenje pod nazivom “Otvoreni kup FBIH & Kup ambasadora Koreje” koji će okupiti 510 takmičara iz 40 klubova, iz tri države, Srbije, Crna Gora i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je podržala i Ambasada Južne Koreje, zemlje kolijevke taekowndo sporta. Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovat će ambasador Južne Koreje u našoj zemlji.

Takmičenje će se održati u dvorani Goran Čengić na Grbavici, što će ujedno biti prvo taekwondo takmičenje koje će biti održano u toj dvorani.

“Posebno smo ponosni što će se na našem prvom zvaničnom međunarodnom takmičenju okupiti više od 500 boroca iz 40 klubova iz regiona. To je pokazatelj da se rad i trud uvijek isplati. Specifično za ovo takmičenje je to što je podržano od Ambasade Južne Koreje u našoj zemlji. Južna Koreja je kolijevke taekwondo sporta”, kazao je trener Taekwondo kluba Šampion Armin Gredić.

“Želimo se zahvaliti svim ljudima koji su nas podržali i dopinijeli ovoj organizaciji. Prvi put će se jedno međunarodno takmičenje u taekowndou održati u Novom Sarajevu. Drago nam je da smo baš mi ti koji smo dobili čast i odgovornost za organizaciju”, dodao je trener Gredić i poželio dobrodošlicu svim gostima i ugodan boravak u glavnom gradu naše zemlje.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Novo Sarajevo te sponzora Deltamarketing, Metropolis, Herbal & SPA, KFC, Inside.ba i Total Sport.