sarajevo

Vivia Run Fest okupio oko 1.000 učesnika

vivia run fest (1)
Vivia Run Fest održan u Sarajevu / FOTO: marathon

Posebnu energiju u čitavu manifestaciju su unijeli učesnici trke Argeta Junior School Run koji su svojim sudjelovanjem postavili pozitivan primjer stvaranja navika zdravog i aktivnog života

Festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti – Vivia Run Fest Sarajevo održan je danas u Sarajevu u organizaciji Udruženje “Marathon” Sarajevo te uz podršku i u saradnji sa Gradom Sarajevo i Olimpijskim komitetom BiH te je okupio oko 1000 učesnika koji su trčali u raznim kategorijama.

U okviru “Vivia Run Festa Sarajevo” održane su 3 trke: “Sarajevo Sberbank polumaraton” koji je ujedno i državno prvenstvo na distanci 21km, “G-Drive štafetni polumaraton” i “Argeta Junior School Run” kojom je Udruženje “Marathon” u saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH obilježilo Evropsku sedmicu sporta.

Trkači i trkačice koji su ostvarili najbolje razultate su: Olivera Jevtić, Stenli Kipruto, Lucia Kimani, Emir Hastor, Milan Kosić, Sanda Skenderija, Sreto Krstić, Adela Čomor, Ivana Perlain Uzunović, Alma Hrnjić, Božidar Vujić, Mladen Samardžić i Aid Mufizović.

Iako se polumaratonska trka već tradicionalno održava svaki septembar u Sarajevu, ovaj put trkači su imali priliku trčati po novoj stazi koja prolazi najljepšim dijelovima grada i pruža jedinstven doživljaj za sve ljubitelje trčanja, ali i za one koji su ovom prilikom došli u Sarajevo iz čitavog svijeta da podrže trkače.

Posebnu energiju u čitavu manifestaciju su unijeli učesnici trke Argeta Junior School Run koji su svojim sudjelovanjem postavili pozitivan primjer stvaranja navika zdravog i aktivnog života.

“Organizacija ovog događaja je bila vrlo zahtjevna, ali je energija trkača i njihova pozitivna emocija dok prolaze kroz start ono ćemu težimo i što se na kraju jedino broji”- poručili su iz Udruženja uz poruku zahvale svim volonterima, javnim službama i građanima Sarajeva koji su svojim trudom i pozitivnom energijom doprinijeli uspješnoj realizaciji manifestacije.