Dva meča

Vratila se NBA liga, LeBron riješio derbi večeri

davis-lebron_0

Dramu je servirao Paul George trojkom za izjednačenje 101:101 pola minute prije završetka utakmice. No, tada je na scenu stupio LeBron James

Nakon više od četiri mjeseca pauze, sinoć je nastavljena sezona NBA lige. I to uz dvije dramatične utakmice u Orlandu, gdje će biti odigrana kompletna završnica takmičenja.

Los Angeles Lakersima pripao je triler protiv gradskih rivala, Clippersa. Jezeraši su mogli i ranije riješiti pitanje pobjednika, na osam minuta prije kraja susreta imali su dvocifrenu prednost (91:80), ali dozvolili su protivniku da se vrati u meč.

Dramu je servirao Paul George trojkom za izjednačenje 101:101 pola minute prije završetka utakmice. No, tada je na scenu stupio LeBron James koji je postigao odlučujuće poene za konačnih 103:101 i to nakon što je prethodno pokupio vlastiti promašaj.

George je zatim pokušao novom trojkom svom timu donijeti trijumf u zadnjem napadu, ali bio je neprecizan. Žalio se i da je bio fauliran od strane Jamesa prilikom šuta, ali sudije nisu tako smatrale…

Najefikasniji kod Lakersa bio je Anthony Davis sa 34 poena, dok je LeBron James upisao double-double od 16 poena i 11 skokova. Ko Clippersa, oslabljenih neigranjem Loua Williamsa i Montrezla Harrella, istakli su se Paul George (40 poena) i Kawhi Leonard (28).

Napeto je bilo i u drugom sinoćnjem NBA obračunu između Utah Jazza i New Orleans Pelicansa, a pitanje pobjednika riješio je centar Jazzera Rudy Gobert nakon što je pospremio slobodna bacanja na sedam minuta prije kraja za konačnih 106:104.

Francuz je meč završio sa 14 poena i 12 skokova, a najefikasniji u njegovom timu bio je rezervista Jordan Clarkson sa 23 poena. Kod Pelsa su najbolji bili JJ Redick (23) i Brandon Ingram (21), koji je promašio šut za tri poena u zadnjoj sekundi.

Rezultati NBA lige:

LA Lakers – LA Clippers 103:101

Utah – New Orleans 106:104

nba