Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wimbledon

Vučić komentarisao saradnju Đokovića i Ivaniševića

djokovic-ivanisevic-vucic

Srbijanski predsjednik komentarisao je saradnju srbijanskog i hrvatskog tenisera

Aleksandar Vučić izjavio je da je dobro da najbolji srpski teniser Novak Đoković ima dobre odnose s bivšim hrvatskim teniserom Goranom Ivaniševićem.

Otkako se Ivanišević nedavno pridružio stručnom stožeru srpskog asa, ne prestaju komentari Srba na tekst New York Timesa iz 1993. godine o Goranu Ivaniševiću i ratu u Hrvatskoj.

Bivši hrvatski teniser je novinaru američkog lista tada izjavio da je vježbao pucanje iz mitraljeza i da je u jednom trenutku pomislio kako bi bilo dobro da su ispred njega Srbi te da Srbi neće dobiti nijedan metar hrvatske zemlje.

“Dobro je za našu zemlju da Novak Đoković ima dobre odnose s Ivaniševićem, da se premašuju sukobi od ranije”, kazao je Vučić.

Ponovio je da će Srbi i Hrvati morati raditi zajedno ako žele opstati, bez obzira na sve što se između te dvije nacije događalo u prošlosti.

“Đoković je hrabar, mlad momak koji gradi mostove umjesto da ih ruši i ne vidim problem u tome. Umjetnost je kada od nekadašnjih neprijatelja ili protivnika napravite prijatelje ili one koji vam više nisu protivnici. To je posao političara, a još bolje ako to neko drugi napravi, na nekom drugom nivou”, zaključio je predsjednik Srbije.