Vujošević: Volio bih da me Repeša naslijedi

vujosevic press3

Dojučerašnji selektor košarkaške reprezentcije Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević, morao je zbog medicinskih poduhvata napusti vođenje bh. selekcije. Trofejni trener Partizana, svojevremeno najbolji stručnjak Evrolige 2009, pojasnio je za Blicsport situaciju.

– Morao sam na ugradnju prvog stenta, zbog kardioloških problema, nakon koga ima period rehabilitacije od tri mjeseca, do ugradnje drugog. Tek nakon toga bit ću spreman za transplantaciju bubrega, rekao je Vujošević, potom je dodao:

– Odlučio sam da ne budem na terenu dok ne završim čitav medicinski proces. Bilo bi nekorektno da uzimam platu u tom periodu, pa sam preporučio ljudima iz federacije da taj novac preusmjere mom prvom saradniku Mensuru Bajramoviću. Međutim on iz egzistencijalnih razloga ide put Hong Konga odakle je dobio ponudu, a u opticaju za selektora se spominje Jasmin Repeša. Volio bih da on sjedne na klupu, jer nakon mog preuzimanja tako mlade ekipe, došlo se u situaciju da se ide na Svjetsko prvenstvo. Verujem da će ljudi iz Saveza donijeti takvu odluku. Dok ne riješim svoje zdrastvene probleme neću se baviti košarkom, poručio je Dule po povratku iz Crne gore u Beograd za Blicsport.