Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba doigravanje

Warriorsi poveli 2:0 protiv Rocketsa, Bucksi se osvetili Celticsima

harden curry

Treće utakmice iz obje serije na rasporedu su u noći s petka na subotu

Dvije druge utakmice polufinalnih serija NBA doigravanja odigrane su u noći s utorka na srijedu. Golden State Warriorsi pobijedili su u Oaklandu Houston Rocketse 115:109 i tako došli do druge pobjede, dok su Milwaukee Bucksi na domaćem parketu pregazili Boston Celticse 123:102 i poravnali rezultat u seriji na 1:1.

Početak utakmice u Oaklandu obilježile su ozljede Jamesa Hardena i Stepha Curryja. Prvi je nastradao u duelu s Draymondom Greenom čiji su prsti završili u Hardenovim očima, dok je drugi iščašio srednji prst lijeve ruke. Obojica su se kasnije vratila na parket.

Najbolji strijelac kod Warriorsa bio je Kevin Durant s 29 poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Klay Thompson bio je drugi strijelac Warriorsa s 21 poenom, a Curry treći s poenom manje. Kod Rocketsa, James Harden ostvario je učinak od 29 poena, sedam skokova i četiri asistencije, uz šest izgubljenih lopti.

Nakon teškog poraza prije dva dana, Milwaukee Bucksi uzvratili su Boston Celticsima istom mjerom u drugoj utakmici.

Giannis Antetokounmpo bio je puno bolji nego u prvoj utakmici – na parketu je proveo trideset i jednu minutu i ostvario učinak od 29 poena,deset skokova i četiri asistencije. Kris Middleton pogodio je sedam trica i ubacio ukupno 28 poena, dok je pravu utakmicu ovoga puta odigrao i Eric Bledsoe (21 poen, pet asistencija.)

Marcus Morris bio je nejfikasniji igrač Celticsa sa 17 poena. Solidnu partiju odigrao je i Al Horford (15 poena, osam skokova), dok su Kyrie Irving (devet poena) i Jayson Tatum (pet poena) odigrali ispod svih očekivanja. Kombinirani šut iz igre spomenutg dvojca bio je 6-28.

Treće utakmice iz obje serije na rasporedu su u noći s petka na subotu.