Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener tottenhama

Pochettino priznao da je pogriješio

Pochettino

Sve je još otvoreno, ali bit će jako teško izboriti prolaz, dodao je Pochettino, priznavši kako je vjerovatno pogriješio s odabirom početne jedanaestorice

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Ajax je u Londonu pobijedio Tottenham 1:0 i tako došao do velike prednosti uoči uzvratne utakmice koja je na rasporedu osmog maja u Amsterdamu.

Jedini pogodak na utakmici u 15. minuti postigao je van de Beek.

“Nismo pokazali onu količinu energije koju smo željeli pokazati. Način na koji smo primili gol bio je bolan, jako smo loše reagirali u toj situaciji, prokomentirao je utakmicu Mauricio Pochettino, trener Tottenhama.

“Ključ je bio u tome što su u prvih pola sata igrali s više energije od nas. Kada je ušao Sissoko počeli smo igrati bolje, s više energije. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje. Natjerali smo ih da igraju sve dublje, zaigrali smo presing na onaj način na koji smo željeli. Drugo poluvrijeme daje nam nadu uoči uzvrata u Amsterdamu. Sve je još otvoreno, ali bit će jako teško izboriti prolaz, dodao je Pochettino, priznavši kako je vjerovatno pogriješio s odabirom početne jedanaestorice.

Nakon pola sata igre tešku ozljedu glave doživio je Vertonghen. Liječnici su mu pružali pomoć duže od pet minuta. Belgijanac se zatim vratio u igru, ali odmah nakon toga teturajući je napustio travnjak. Sudac utakmicu tražio je dvostruku provjeru liječnika Spursa prije nego što je dopustio Verthongenov povratak u igru.

“Nisam sudjelovao u tome, bila je to odluka liječnika. Jako je važno da postoje pravila i protokoli i da ih se naši liječnici prdiržavaju. Najvažnije je zaštiti zdravlje igrača. U takvim situacijama glavnu riječ imaju liječnici. Naravno da sam bio zabrinut, rekao je Pochettino.

Liječnici Tottenhama tvrde da su obavili sve propisane provjere prije nego što su dozvolili Vertonghenu povratak u igru. To ih, međutim, nije poštedjelo određenih kritika, a nakon utakmice dosta pažnje bilo je posvećeno i tome koliko je strogo definiran protokol oko potresa mozga u nogometu. Poochettino je ponovio da misli kako su Tottenhamovi liječnici ispoštovali pravila.

“U prvih dvadeset minuta nismo se mogli sastati s loptom. Dobra su ekipa, ali s našim pristupom učinili smo da izgledaju još bolje nego što jesu. Krivica je samo naša, rekao je veznjak Spursa Cristian Eriksen.

Erik ten Hag, trener Ajaxa, bio je zadovoljan nakon utakmice.

“Borili smo se kao lavovi. Dobro smo otvorili utakmicu, ali nakon što je u igru ušao Sissoko loše smo reagirali. Možda smo mogli zabiti još jedan gol na početku. Nema veze, ovo je dobar rezultat, može se reći da smo na pola puta do finala. Iduće sedmice trebali bismo biti još bolji, rekao je Holanđanin.