Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Westbrook razbio Spurse, Thunder na korak od finala konferencije

westbrook

Oklahoma City Thunder nalazi se na korak od neočekivanog plasmana u finale Zapada NBA playoffa.

Thunder je drugi put u nizu savladao San Antonio Spurse u Teksasu, ovaj put sa 95:91, te poveo 3-2 u ovoj polufinalnoj seriji konferencije.

Junak velikog trijumfa Thundera bio je Russell Westbrook sa 35 poena, 11 skokova i 9 asistencija. On je u poslednja četiri minuta ubacuo 7 poena uz dva skoka i asistenciju za preokret sa 88:82.

Thunder je preokrenuo na 92:90 na startu posljednjem minuta, a Westbrook je meč riješio košem uz dodatno slobodno bacanje 6,3 sekundi prije kraja. Lenard nije uspio da ga faulira prije šuta, uslijedilo je polaganje playa Thundera uz faul Aldridgea.

Westrbooka je pratio Kevin Durant sa 23 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je Stiven Adams ubacio 12 poena uz 11 uhvaćenih lopti.

Spurse je predvodio Kawhi Lenoard sa 26 poena, 6 skokova, 5 ukradenih lopti i 4 asistencija. Po 20 poena dodali su Danny Green i LaMarcus Aldridge, koji je imao i 9 skokova, ali je pogodio tek 6 od 21 šuta iz igre.

https://www.youtube.com/watch?v=SPEJ1P9iy1Y

Podbacili su veterani Gregga Popovicha, Tony Parker je postigao 9 poena (4/12) uz 5 asistencija, dok je Tim Duncan pogodio samo jedan od šest šuteva iz igre te meč završio sa samo 5 poena uz tri skoka.

Tek po jedan koš postigli su i Manu Ginobili, David West i Boris Diao, iz ukupno 14 šuteva. Ništa bolji nije bio ni četvrti rezervista Patty Mills sa 2/4.

Šesti meč igra se u četvrtak uveče u Oklahoma Cityju, a Spursi su samo jednom preokrenuli zaostatak od 3-2 u playoffu, 2008. su savladali New Orleans.