Westbrook sam pobijedio Wizardse, Knicksi slavili u Torontu

russell-westbrook-john-wall

Prva pobjeda Pelicansa, sjajni Westbrook, povrede Anthonyja Davisa i Duranta, pobjeda Knicksa na gostovanju kod Toronta obiljećili su veče na NBA parketima.

https://youtu.be/6PnhIBVcc0U

Knicksi su nanijeli prvi poraz Torontu na domaćem terenu. Pobjeda je kontroverzna, Kanađani smatraju da je Anthony bio van terena u ključnom napadu, odnosno da je nogom bio izvan linije.

Melo je asistirao Lancu Tomasu koga je faulirao Lovri, dva bacanja su zapečatila sudbinu šampiona Atlantika. Carmelo Anthony je ubacio 25 poena, ovo je treća pobjeda New Yorka u gostima ove sezone, cijele prošle su dobili tek 7 mečeva.

https://youtu.be/WPUMG2IdI38

Kevin Durant se povrijedio u rodnom gradu, ali je Oklahoma stigla do pobjede. KD se nije pojavio na terenu u drugom dijelu, no Westbrook je posao završio sam, uz tripl dabl, 22 poena, po 11 skokova i asistencija. Dion Weiters je dodao 25, pa se Thunder rehabilitovao posle tri uzastopna poraza, sa dvije pobjede u nizu.

Sada su na 5-3.Trener domaćih Witman zamjerio je svom timu na mekoj odbrani, ali je Oklahoma ubacila 15 trojki iz 23 pokušaja, njihov šut bi srušio i jači tim.

Minnesota je bez nekoliko startera poražena od Hornetsa. Klupa Charlottea je riješila meč, Lin sa 19 i Lemb sa 18 poena su predvodili rezerviste gostiju.

https://youtu.be/oJTd0XAv_DY

Clivelandu nije bilo lako protiv Utah, ali je LeBron, iako rovit, ubacio 17 od ukupno 31 poena u posljednjoj četvrtini i riješio pobjednika.

https://youtu.be/kw4Jo3ZomSI

To je sedma u nizu za Cavse, koji su bili na -9 u posljednjoj četvrtini prije nego što je “Kralj James” digao navijače na noge. Serija 10:0 ih je vratila u igru, kasnije su Tristan Thompson i Mo Williams koji je brojao do 29 priveli posao kraju.

Chris Bosh  je ubacio 30 poena u pobjedi Miamija nad Lakersima- Gosti bez Bryanta koga muče leđa, bio je veoma razočaran što nije igrao, nakon meča je ostao sa Wadeom i njegovim sinom. Zanimljivo da “Fleš” nije planirao da vodi sina, ali je Bryant tražio da mali Zaire dođe, kako bi ga ubijedio da više trenira.

https://youtu.be/-ztRyIFYbyM

Konačno pobjeda za Pelicanse. Platili su je povredom Davisa, ali i ako su bez svog najboljeg igrača bili čitavo poluvrijeme, Dallas nije uspio ni da priprijeti. Rayan Anderson je ubacio 25 poena, imao 11 skokova, lako su sačuvali +18 iz prvog poluvremena.

https://youtu.be/3PTnt2qZ5QA

Boston je prekinuo seriju Milwaukeeja od četiri pobjede, spustili su Buckse na 83 poena, Isaiah Thomas je ubacio 20, Lee i Turner dodali po 13, na drugoj strani Greg Monroe 17 poena, 14 skokova.

https://youtu.be/3n4qkYO1dLY

nba