Rekorder po broju nastupa

Za legendu bh. reprezentacije nema mjesta u košarci, sada radi kao dostavljač hljeba

leric

Nakon 12 godina reprezentativne karijere, pet Eurobasketa, osvojenog prvenstva i kupova BiH, potom diplome prof. sporta, usmjerenje košarka (DIF), kao i diplomom višeg sportskog trenera, te osam godina provedenih na birou rada…

Samir Lerić više nije angažiran u bh. košarci, u kojoj je stekao status legende kao rekorder po broju nastupa u reprezentativnom dresu, piše bhbasket.ba.

˝Mislio sam da ću za stalno ostati u sportu, ali u ovim vremenima ništa se ne može predvidjeti sa sigurnošću. Jedna vrata su nažalost zatvorena tamo gdje sam se najbolje snalazio, ali otvorila su se nova. Sportski radnik teško može sebi priuštiti da ne radi pola godine, kao što je sada slučaj u vrijeme situacije sa COVIDOM 19˝, naveo je Lerić, dodajući da je ˝Klas˝, jedna od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini imala razumijevanja za bivšeg sportistu.

Prethodno je, kaže, dobio mnogo obećanja, ali…

˝Klas je imao razumijevanja za razliku od većine drugih koji samo nešto obećavaju, ali nikad ništa konkretno. Dok im trebaš, iskoriste te i poslije okrenu leđa. Hvala kompaniji ´Klas´ na pruženoj ruci, a šta život, odnosno budućnost nosi, ko zna˝, zaključio je Lerić.

Nakon 12 godina reprezentativne karijere, pet Eurobasketa, osvojenog prvenstva i kupova BiH, potom diplome prof. sporta, usmjerenje košarka (DIF), kao i diplomom višeg sportskog trenera, te osam godina provedenih na birou rada, legenda bh. košarke odlazi sa parketa, ali uvijek kao pobjednik.