Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za visokog Roberta kažu da ima sjajan pregled igre

robert

Kilogram tjestenine i veliku količinu mesa dnevno mora pojesti 15-godišnji rumunski košarkaš Robert Bobroczkyi kako bi svoj razvoj i rast popratio izgradnjom odgovarajuće mase za svojih 230 centimetara visine.

Dečko je, razumljivo, bačen u košarku, ali u ovoj sezoni će jedina biti briga Romine akademije biti kako ga održati zdravim. Jer u interesu kluba, kaže Giacomo Rossi, nije samo to da za pet godina on bude košarkaš već da bude zdrav čovjek.

Zato će propustiti utakmice kroz cijelu sezonu u akademiji i posvetiti se vježbama i razvoju. Za ovog momka, koji govori pet jezika, kažu da su pregled terena i asistencije njegova najjača strana košarkaške igre.

https://youtu.be/lP8dtHMD09A

Iako bi njegov rast mogao sugerirati zdravstvene probleme 84 kilograma teški Bobroczkyi je obavio “sve moguće pretrage” nakon kojih je utvrđeno da je “u potpunosti zdrav”, kaže fizioterapeut kluba Daniele Comandini, a njegov trk po parketu u potpunosti opravdava ukošenost kukova uobičajena za ovako visoke ljude.

A visinu je naslijedio i od roditelja, bivšeg rumunskog reprezentativca Zigmonda viskog 215 cm, koji je igrao sa Gheorgheom Muresanom, 231 cm visokim bivšim NBA košarkašem, i majke, nekadašnje rukometašice