Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević i zvanično ostao selektor BiH

bazdarevic

Mehmed Baždarević u naredne dvije godine, odnosno u kvalifikacionom ciklusu za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”, ostaje selektor fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na današnjem sastanku u Sarajevu odlučili su i zvanično donijeti odluku o produženju ugovora sa Baždarevićem i njegovim saradnicima u stručnom štabu nacionalnog tima-

Predstavnici bh. “fudbalske vlade” istakli su da su zadovoljni radom Baždarevićevog stručnog štaba, te su danas na obostrano zadovoljstvo i potpisali prijedlog novog ugovora.

Pedesetšestogodišnji Baždadarević preuzeo je rereprezentaciju sredinom decembra prošle godine. Pod njegovim vodstvom bh. tim u ovoj godini je u devet odigranih susreta zabilježio pet pobjeda te dva remija i dva poraza.

U kvalifikacijama za EURO 2016 Baždarević je ekipu iz bezizlazne situacije uspio da vrati u igru i izbori baraž. Na posljednjoj prepreci za nastup u Francuskoj bh. tim zaustavila je reprezentacija Irske.

Kvalifikacije za SP u Rusiji počinju u septembru 2016. godine, a selekcija BiH igrat će u H-grupi s Belgijom, Grčkom, Estonijom i Kiprom.

Na sjednici IO istaknuto je i kako je cilj reprezentacije BiH plasman na Mundijal u Rusiju.