Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosić: Vještak utvrdio da Dodik ima ozbiljnih psihijatrijskih problema

BiH

bosic

Završno ročište po tužbi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika protiv Mladena Bosića, lider Srpske dekomratske stranke (SDS), za klevetu, održano je danas u Osnovnom sudu u Banjaluci, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ročištu se Dodik nije pojavio, kao ni u prethodnim navratima, a na ovom ročištu svjedočio je prema riječima Bosića “sudski vještak psihijatrijske struke kojeg je Dodik angažovao u ovom slučaju”.

“Moram da izrazim veliku zabrinutost zbog nalaza koji je stručnjak psihijatrijske struke našao. Naime, u tom nalazu se tvrdi da Milorad Dodik ima ozbiljnih psihijatrijskih problema koje ne bi bile nikakav problem, da se ne radi o čovjeku koji vrši najvišu funkciju u RS”, rekao je Bosić.

Dodao je da su problemi takvi da “Dodik ne bi mogao dobiti dozvolu za nošenje vatrenog oružja, a dobio bi invalidsku penziju ako bi je tražio”.

“Na osnovu ovog što je iznijeto do sada jasno je da je Milorad Dodik trgovinom interesa zloupotrebom položaja, primanjem i davanjem mita, sebi i drugim ljudima obezbijedio milionske iznose na račun budžeta RS”, kazao je Bosić.

Vještak psihijatrijske struke prema riječima Bosića utvrdio je da je zbog Bosićeve izjave u kojoj ga je nazvao lopovom, Dodik dobio PTSP, i da je to ostavilo tragove ne samo na njegovo zdravlje, nego i zdravlje njegove porodice i to je procjenjeno na 10.000 KM, a troškovi suđenja iznosiće oko 6.000 do 7.000 KM.

Dodikov branilac, Goran Bubić, koji je prisustvovao ročištu, nije davao izjave za medije.