Ostali sportovi

Zatvoren teniski turnir “Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2018”

25/08/2018

Finalnim mečevima za juniore i juniorke do 16 godina, danas je u Sarajevu završen Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2018. Memorijal: “Namik Terzimehić i Juan Antonio Samaranch”.

Ovaj teniski turnir, prvi i jedini evropski turnir prve jakosne kategorije na prostorima Balkana, te jedan od osam turnira u Evropi, održan je od 20. do 25. augusta, a u finalnim mečevima na teniskim terenima GTA teniske akademije u Hotonju, u konkurenciji juniora sastali su se prvi nosilac turnira Bugarin Petr Nesterov i sedmi nosilac turnira domaći igrač Dražen Petrović.

U meču koji je trajao skoro dva sata, nakon velike borbe pobjedu je odnio Bugarin Nesterov rezultatom 2:6/6:1/6:0.

U konkurenciji juniorki u finalnom meču sastale su se prva nositeljica Fatma Idrizović i četvrta nositeljica turnira Rumunka Maria Sara Popa. Prva nositeljica, Fatma Idrizovic(SRB) slavila je rezultatom 6:1/6:1 nad rumunskom teniserkom Popom.

Nakon okončanja mečeva upriličena je svečana ceremonija proglašenja pobjednika i finalista turnira.

Finalistima i pobjednicima su uručeni pehari iz Kraljevskog kluba Barcelona, a u uručio ih je Juan Maria Tintore, počasni gost i predsjednik Kraljevskog kluba iz Barcelone, koji već 22 godine daje veliku podršku ovom turniru.

Juniorima i juniorkama su također podijeljene i nagrade koje je pripremio najbolji bosanskohercegovački teniser zajedno sa svojim sponzorima BH Telecom i Lotto.

Ovim događajem je turnir i svečano zatvoren, a predsjednik turnira Haris Kafedžić uputio je čestitke teniserima, zahvalio spoznorima i organizatorima, a posebno Tintoreu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.