Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završen mikro ciklus priprema futsal reprezentacije BiH

futsal (1)

U sjeni nastupa nogometne reprezentacije BiH u Luksemburgu, futsal reprezentacije BiH i Makedonije završile su četverodnevne pripreme u Zenici, tokom kojih su odigrale i dvije prijateljske utakmice. Ovi susreti poslužili su selektoru Bori Matanu i stručnom štabu da probaju veći broj igrača na koje računaju u narednim kvalifikacijskim utakmica, a priliku su dobili svi igrači.

Iako su rezultati bili u drugom planu, u prvoj utakmici selekcija Makedonije bila je bolja rezultatom 2:3, dok je drugi susret završen bez pobjednika 2:2. Selektor Matan može biti zadovoljan prikazanom igrom posebno u drugoj utakmici. Nakon uigravanja napadačkih linija BiH je u drugom meču vodila sa 2:0, a gosti su u samoj završnici uspjeli izjednačiti.

– Zadovoljan sam igrom i, u odnosu na prvu utakmicu, u drugom susretu smo igrali bolje i popravili određene greške. U finišu drugog meča došlo do pada koncentracije i primili smo golove u posljednjim sekundama susreta, ali to je dio sporta i važna opomena – kazao je Matan.

U redovima reprezentacije BiH pojavila su se i nova imena koja nisu igrala protekle kvalifikacije, a na sljedećim okupljanjima futsal “Zmajeva” moguće je i pozivanje novih igrača koji bi bili na širem spisku stručnog štaba.