Ostali sportovi

U organizaciji Enduro kluba "GaaS"

Završena međunarodna hard enduro utrka “King's Path” u Tomislavgradu

26/07/2021

Enduro klub "GaaS" zadovoljio je ranijih godina standarde čime je zaslužio da utrka "King's Path" bude uvrštena u Kalendar Prvenstva BiH u Extreme/Hard Enduru

U organizaciji Enduro kluba “GaaS” iz Tomislavgrada na brdskim stazama oko Stipanjića pored Tomislavgrada tokom vikenda održano je peto izdanje međunarodne hard enduro utrke pod nazivom King's Path (Kraljev Put).

Kako su za Fenu kazali organizatori, natjecalo se 60 vozača iz Austrije, Njemačke, Hrvatske i BiH savladavajući vještačke i prirodne prepreke brdsko planinskih dijelova Tušnice, Vučipolja i Kologaja.

Utrka se bodovala za prvenstvo BiH, a prvi dan natjecanja (subota) održao se kvalifikacijski dio gdje su se vozači svojim plasmanom borili za startne pozicije, dok je u nedjelju bila utrka za bodove i pobjednička mjesta.

Utrka se vozila u tri kategorije – pro, amater i veteran klasa u kojima su vozači trebali prijeći zadanu rutu u što kraćem vremenu.

Najbrže vrijeme u kategoriji ‘Pro vozača’ imao je Leo Malkić iz Hrvatske vozeći motocikl KTM 300 dok su drugo i treće osvojili Martin Šego iz Mostara s motociklom KTM 300, odnosno Valentin Bleznik iz Slovenije s motociklom Exc 300.

U ‘Amater klasi’ sva tri najbrža vremena imali su vozači iz BiH – Zoran Jurčević iz Tomislavgrada kao prvi, drugo mjesto osvojio je Viktor Udovičić također iz Tomislavgrada, a treći je bio Vladimir Grajić iz Banja Luke.

U ‘Veteran klasi’ prvo mjesto je pripalo Anti Bakuli iz Moto kluba Hercegovina – BiH, drugo Danijelu Kolesariću iz Hrvatske, a treće mjesto Samiru Nesimoviću iz EK OldWheels Sarajevo.

Enduro klub “GaaS” zadovoljio je ranijih godina standarde čime je zaslužio da utrka “King's Path” bude uvrštena u Kalendar Prvenstva BiH u Extreme/Hard Enduru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.