Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši gradonačelnik sarajeva

Abdulah Skaka bi trebao biti novi ambasador BiH u Kataru

skaka (1)

Dosadašnji ambasador u Kataru Haris Lukovac dvije godine prije okončanja mandata demonstrativno je podnio ostavku na ambasadorsku dužnost i prije četiri dana se vratio u Sarajevo

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka trebao bi biti novi ambasador BiH u Kataru. On bi na na ambasadorsku dužnost trebao stupiti 1. oktobra ove godine, saznaje Inforadar.ba.

Dosadašnji ambasador u Kataru Haris Lukovac dvije godine prije okončanja mandata demonstrativno je podnio ostavku na ambasadorsku dužnost i prije četiri dana se vratio u Sarajevo.

Prema informacijama Inforadara, Lukovca je na ovu odluku navela ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković čudnim odlukama i ignorisanjem administracije kojom rukovodi.

Kako saznaju u centrali MVP-a BiH, problem je izbio nakon što je Lukovac sa katarskim vlastima dogovorio i obezbijedio veliku količinu vakcina za BiH (prije nekoliko mjeseci), ali je ministrica Turković ovaj aranžman neshvatljivo zaustavila, obrazlažući da našoj državi te vakcine nisu potrebne.