Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon 120 dana takmičenja

Završeno Veliko finale Sportskih igara mladih u Sarajevu

sportske igre (1)

Djevojčice i dječaci su u sklopu Finala, pored takmičenja, učili o zaštiti životne sredine, ekologiji i reciklaži u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH te kroz projekt „Zero waste – Budi dio igre čuvajmo našu planetu“

Nakon 120 dana takmičenja u 45 bh. gradova i polufinalnih turnira u Mostaru, Srebrenici, Bihaću, Tuzli i Zenici, održano je i Veliko finale 12.

Plazma Sportskih igara mladih od 5. do 7. jula u Sarajevu, gdje je 900 dječaka i djevojčica uživalo u trodnevnim takmičenjima i zabavnom programu.

Djevojčice i dječaci su u sklopu Finala, pored takmičenja, učili o zaštiti životne sredine, ekologiji i reciklaži u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH te kroz projekt „Zero waste – Budi dio igre čuvajmo našu planetu“.

U okviru projekta „Equal chance for every child“ u saradnji sa UNICEF-om, na Finalu je organizovana i radionica o volonterizmu u cilju podizanja svijesti o ovoj važnoj temi, te radionica o važnosti obrazovanja i osnaživanja djevojčica i žena u društvu realizovana u saradnji sa Vijećem za regionalnu saradnju.

Posebno iznenađenje za sve finaliste bio je FIBA Eurobasket trofej i maskota Eurobasketa – „Bounce“, koji su posjetili Veliko finale Igara u Sarajevu, a svi prisutni su iskoristili priliku za slikanje.

Pobjednici ovogodišnjeg takmičenja u malom nogometu u kategoriji 2006. godište i mlađi su ekipe “Kost i koža“ iz Banovića i ekipa „Zvornik“, te će ovi dječaci i djevojčice predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara koje će od 16. do 20. augusta biti održane u Splitu.

Proglašen je i novi Mladi Ambasador – Aleksej Sandić, učesnik Igara koji se svojim ponašanjem, na terenu ali i van njega, pokazao kao neko ko bi trebao biti uzor novim generacijama SIMovaca, saopćili su organizatori.