Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završilo okupljanje bh. rukometnih selekcija na Ilidži

bilal suman

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman izjavio je kako je veoma zadovoljan odrađenim mini pripremama U-16, U-18 i reprezentacije lige BiH na Ilidži.

– Ponovno smo imali skoro 90 ljudi na okupu. Obavili smo treninge sa svim selekcijama. Imali smo i kontrolne utakmice između selekcija U-16 i U-18, te između U-18 i selekcije lige BiH. Radili smo na stvarima koje smo već uveli i u A reprezentaciju i nastavljamo dalje – izjavio Šuman.

Na okupu u hotelu „Hollywood“ i to je ovo već drugi put u posljednja dva mjeseca da se u ovakvom broju skupe mladi rukometaši iz BiH, a do lipnja sljedeće godine planirana su još četiri takva okupljanja, priopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Osim treninga i test utakmica, stručni štab je zajedno s ekipom profesora s Fakulteta za tjelesni odgoj i sport iz Tuzle obavio i testiranja za igrače iz selekcije lige BiH.

– Unijeli smo sve podatke u bazu podataka, a to smo na prvom okupljanju uradili i za igrače U-16 i U-18. Sve igrače ćemo sada pratiti na drugačiji, kvalitetniji način. Uglavnom, na ovom okupljanju uradili smo sve zacrtano. Drugačije sve izgleda i igračima, sistem rada im je nov, imali su priliku da rade i žive zajedno, druže se i to je nešto s čime se do sada u ovom broju nisu susretali – istaknuo je Šuman.

U januaru sljedeće godine planirano je gostovanje A reprezentacije u Makedoniji, gdje bi protivi reprezentacije domaćina, koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, trebale biti odigrane dvije utakmice.

Nakon toga dogovrena je i prijateljska utakmica u Beogradu s reprezentacijom Saudijske Arabije.

Bilal Šuman najavio je kako će se u narednom periodu raditi i na formiranju U-14 reprezentacije.

– Prvo ćemo selektirati igrače po regijama, pa onda njih 25 izabrati za reprezentaciju. To je sada u planu – dodao je Šuman.