Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

final four

Završnica rukometne Lige prvaka, može li naš Terza do prve titule?

terzic mirsad (1)

Na dosadašnjim završnim turnirma najuspješniji su bili njemački Kiel i Barcelona sa po dvije titule

Završni turnir ovogodišnjeg jubilarnog 10. izdanja muške rukometne Lige prvaka ovog vikenda igrat će se u Lanxess Areni u njemačkom Kölnu.

Na turniru će nastupiti četiri ekipe – španska Barcelona, makedonski Vardar, poljski Viva Kielce i mađarski Veszprem našeg Mirsada Terzića, čije boje već desetu sezonu brani bosanskohercegovački reprezentativac Mirsad Terzić.

U prvom polufinalnom susretu snage će u subotu od 15.15 sati odmjeriti Veszprem i Vive Kielce, dok se od 18.00 sati sastaju Barcelona i Vardar Skoplje.

Finale je na programu u nedjelju od 18.00 sati, dok će se susret za 3. mjesto igrati od 15.15 sati.

Na dosadašnjim završnim turnirma najuspješniji su bili njemački Kiel i Barcelona sa po dvije titule, dok su po jedan naslov osvojili njemački HSV i Flensburg-Handewitt, Kielce, Vardar i prošlogodišnji pobjednik francuski Montpellier.

Program završnog turnira u Kölnu:
subota (1. juna):
polufinale:
15.15 Veszprem – Vive Kielce
18.00 Barcelona – Vardar Skopje

nedjelja (2. juna):
15.15 utakmica za 3. mjesto
18.00 finale

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.