Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

problemi s vizom

Zbog ovog Đokovićevog poteza mnogi smatraju da neće igrati Australian open čak i ako mu uvaže žalbu

Najbolji teniser svijeta još se nije oglasio o svemu, ali uradio je ono što pokazuje da, bez obzira na žalbu ili drugu aplikaciju za vizu, neće braniti naslov na Australian Openu i pokušati rekordni broj trofeja tamo povećati na deset

Potez koji je Novak Đoković povukao nakon što mu je zabranjen ulazak u Australiju, a samim tim i nastup na Australian Openu, ukazuje na to da on neće nastupiti na prvom Grand Slamu godine čak ni ako se pozitivno riješi žalba koju je podnio na odluku australskih vlasti.

Đokoviću je po slijetanju u Melbourne odbijen zahtjev za vizu te mu je saopćeno da će biti deportovan iz Australije. To su mu rekli nakon što je šest sati proveo u sobi na aerodromu s policajcima, u kojoj je morao biti bez mobitela i kontakta s članovima svog štaba.

Najbolji teniser svijeta još se nije oglasio o svemu, ali uradio je ono što pokazuje da, bez obzira na žalbu ili drugu aplikaciju za vizu, neće braniti naslov na Australian Openu i pokušati rekordni broj trofeja tamo povećati na deset.

Đoković je sa svog službenog sajta obrisao Australian Open, koji je do sinoć tamo bio prvi u rubrici “Idući turnir”. Australian Open igra se od 17. do 30. januara.