Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Mozzart Teqvoly Winter Tour"

“Sport budućnosti” na šest bh. planina, zabave i sportskog spektakla neće nedostajati

VIZUAL -TEQVOLY WINTER TPUR 2022 (1)

Zbog svega nabrojanog, a i činjenice da su mnogi prepoznali naš iskren i predan rad, uzbuđenje koje donosi “Mozzart Teqvoly Winter Tour” garantuje nam da zabave i sportskog spektakla sigurno neće nedostajati

Teq sportovi nakon samo godinu dana na bh. tržištu u potpunosti su osvojili srca svih Bosanaca i Hercegovaca, a nova turneja “Mozzart Teqvoly Winter Tour” s manifestacijama koje promovišu sport u jednoj potpuno novoj dimenziji počinje od 15. januara na planini Jahorina, a sav prihod od kotizacija ići će Fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba, čime su organizatori željeli još jednom da istaknu društvenu odgovornost i da još jednom skrenu pažnju na ljude, koji su u potrebi.

Nakon prošlogodišnjih Teqvoly Winter Cupova na Bjelašnici i Jahorini u organizaciji ACAR Eventsa, koji su po prvi put u svijetu održani na snijegu, a koji su ujedno i u potpunosti ispunili sva očekivanja i priredili nezaboravane takmičarske vikende, najbrže rastući sport sada će biti predstavljen na šest bh. planina. Pored Jahorine, domaćini će biti: Bjelašnica, Igman, Trebević, Vlašić i Ponijeri.

Za samo godinu dana koliko su sportovi na teq stolovima dostupni bh. tržištu, došlo je do masovne popularizacije učestvovanja u ovakvim sportskim takmičenjima i kao rezultat toga na kraju su i prvi bh. reprezentativci koji su nedavno nastupali na “Teqvoly International Gala” turniru u Budimpešti i uz odlične ostvarene rezultate osvojili i prestižne nagrade.

Zbog svega nabrojanog, a i činjenice da su mnogi prepoznali naš iskren i predan rad, uzbuđenje koje donosi “Mozzart Teqvoly Winter Tour” garantuje nam da zabave i sportskog spektakla sigurno neće nedostajati. Početak turneje će se održati na Jahorini 15. januara, a zatim i na Bjelašnici, Igmanu, Trebeviću, Vlašiću i Ponijerima.

“Očekujemo veliku posjećenost i takmičare amatere i profesionalce iz regije i Evrope. Želja nam je nastaviti priču koju smo pokrenuli u prošloj godini te se nadamo da će ovaj novi sport privući još veće interesovanje nego prethodne godine. Pobjednike čeka veliki nagradni fond od 6.000 KM i druge bogate nagrade naših sponzora, a bez kojih organizacija i realizacija ne bi bila moguća”, poručili su iz ACAR Events.

Sponzori ovogodišnjeg Teqvoly Winter Tour-a

Generalni sponzor: Mozzart Bet BiH

Premium sponzori: BH Telecom, Red Bull BiH & Garmin by Navigo

Srebreni sponzori: Ludi za Poli – Perutnina Ptuj, GBT3 sportska oprema, NeonLux, Yubacom – Led advertisement, Hotel Termag Jahorina, Hotel Blanca Resort & Spa

Partneri turneje:

Olimpijski centar Jahorina, Olimpijski centar Bjelašnica i Igman, Općina Travnik, Općina Kakanj, Elements, Sportski savez Kakanj & Pomozi.ba

Radijski partner: RSG Radio, Antena Sarajevo, Radio MIX

Šta je teqvoly i u kojem formatu će odigrati turnir?

Teqvoly je urbani sport temeljen na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Sport je utemeljen u Mađarskoj 2012. godine, a pravila nalažu da učestvuju četiri igrača, odnosno dva po ekipi, bez obzira na spol i godine.

Sport slijedi poen-format bodovanja i može se igrati na raznim površinama: beton, pijesak i akrila; u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na Bjelašnici će ovo takmičenje prvi put na svijetu biti održano na snijegu.

Što se tiče ostalih pravila, Teqvoly kao sport dozvoljava igračima maksimalno tri dodira, kao što je to slučaj u odbojci, a lopta se nakon toga mora prebaciti na protivničku polovicu, odnosno zakrivljenu površinu na drugoj strani.

Jedno od ključnih pravila jeste da se ne dozvoljava fizički kontakt između igrača i stola, čime je rizik od povreda minimalan.