Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Zbog smoga u Singapuru neizvjesno održavanje utrke Formule 1

14/09/2015

Dim koji se sve više širi iz požarom zahvaćenih šuma Indonezije u susjedni Singapur donio je zagađenje zraka i smog zbog čega raste zabrinutost kako utrka Formule 1 u ovoj zemlji neće biti održana prema planiranom rasporedu.

Podaci Nacionalne agencije za okoliš pokazali su kako je indeks zagađenja u Singapuru jutros iznosio 222 što je najveći nivo zagađenja u posljednjih godinu dana. Iz agencije, sa druge strane, ističu kako visina službeno opasnog indeksa za ljude iznosi 200.

Iako je posebno upozorenje izdato za djecu, starije osobe i srčane bolesnike, škole koje su bile zatvorene prošle sedmice danas su otvorene za učenike.

Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Singapura koja okuplja najaktuelnije vozače današnjice, Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela, zakazana je od 18. do 20. septembra. Međutim, u saopćenju Formule 1 ističu kako još uvijek istražuju “vidljivost, zagađenje zraka i njegov utjecaj na vozače kao i na publiku.”

Zvaničnu odluku o održavanju ili neodržavanju utkre donijet će direktor utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 Charlie Whiting nakon konsultacija sa vozačima i timovima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.