Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željko Lukajić novi trener MZT-a

zeljko lukajic

Novi trener košarkaša skopskog MZT-a bit će srpski stručnjak Željko Lukajić, objavio je direktor makedonskog prvaka Toni Grnčarov.

Direktor MZT-a rekao je da je s Lukajićem dogovor postignut do kraja sezone te istaknuo kako je vodio pregovore i s bivšim hrvatskim reprezentativcem i trenerom Cibone Damirom Mulaomerovićem, ali da se nisu uspjeli dogovoriti oko financijskog dijela, prenosi Hina.

Lukajić je u dosadašnjoj karijeri bio trener Igokee, Hemofarma, Lukoil akademije, Partizana i Vojvodine, a na klupi MZT-a naslijedit će Aleksandra Todorova koji je podnio ostavku “iz moralnih razloga”, nakon što je njegova momčad poražena u makedonskom prvenstvu od Rabotničkog.

Lukajić će ekipu odmah preuzeti i voditi već u nedjelju na utakmici protiv Mornara, što bi mogla biti jedna od ključnih utakmica za MZT koji se nakon deset kola nalazi na posljednjem mjestu ljestvice sa dvije pobjede. Mornar iz Bara, koji u nedjelju gostuje u Skoplju, ima jednu pobjedu više.

Prošle godine je u sličnoj ulozi na klupu MZT sjeo današnji trener Cibone Ante Nazor te skopskoj momčadi osigurao opstanak u ABA ligi i odveo ju do naslov prvaka Makedonije.