Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uzima pauzu

Željko Obradović više nije trener Fenerbahčea

obradovic

Željko Obradović je legenda Fenerbahcea koja nam je priuštila toliko sretnih momenata i ostaće vječno dio naše porodice, saopćeno je iz kluba

Iskusni srbijanski košarkaški stručnjak Željko Obradović više nije trener turskog Fenerbahčea, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava Fenerbahčea saopćila je da je ranije sa Obradovićem obavila razgovor i da je on, nakon konsultacija s porodicom, odlučio da napravi jednogodišnju pauzu u karijeri, baš kao što je učinio i nakon napuštanja grčkom Panathinaikosa.

Jedan od najtrofejnijih košarkaških trenera na svijetu Obradović je u Fenerbahče došao 2013. godine, a među brojnim trofejima koje je osvojio je i titula Eurolige koja je najveći uspjeh u historiji kluba iz grada na Bosforu.

“S poštovanjem prihvatamo odluku Željka Obradovića, našeg trenera koji je bio arhitekt brojnih uspjeha, uključujući i trofej Turkish Airlines Eurolige iz 2017. godine i svoje ime je zlatnim slovima upisao u historiji kluba. Obradović je legenda Fenerbahčea koja nam je priuštila toliko sretnih momenata i ostaće vječno dio naše porodice“, saopćeno je iz kluba.