Zenička Arena spremna za teniski meč BiH i Tunisa

basic

Davis Cup teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se u Zenici priprema za predstojeći meč, prvog kola Druge grupe euroafričke zone, protiv reprezentacije Tunisa i danas je nastavila sa treninzima, a u pauzi je imala susret sa predstavnicima medijskih kuća.

U redovima bh. reprezentacije su optimisti pred ovaj važan susret, ali uz puno opreza su govorili i o svojim protivnicima u čijim redovima prva dva mjesta će zauzimati igrači sa solidnim svjetskim rejtingom.

Selektor reprezentacije BiH Amer Delić žali što u ekipi neće biti Damira Džumhura, ali vjeruje da njegova ekipa može pobijediti Tunižane.

“Njihov prvi igrač je izuzetno iskusan, ali ja vjerujem da će naši momci biti spremni. Podloga koju imamo nama odgovara, tako da se možemo kvalitetno spremiti da dobijemo ovaj meč”, istakao je Delić, koji se nije mogao odrediti sa kojim će redoslijedom biti prijavljen bh. tim.

‘Prvi reket’ BiH na ovom meču trebao bi biti Mirza Bašić, a on ističe da su šanse podjednake i da će se potruditi da ipak na kraju slave.

“Trenutno smo malo bolji na rang listi i vjerujem da imamo blagu prednost zbog podloge, koja je malo brža, ali su šanse izjednačene. Poznam igru njihovog najkvalitetnijeg igrača i vjerujem da imamo šanse da ih porazimo. Zahvalio bih Gradu Zenici na gostoprimstvu i pozivam publiku da nam pomogne i uživa u vrhunskom tenisu”, kazao je Bašić.

Svoj optimizam pred meč s Tunisom nisu krili ni Tomislav Brkić i Nerman Fatić, koji će ponijeti dio odgovornosti u ovogodišnjoj sezoni Davis kupa.

“Imamo iskustva u igranju na ovoj podlozi, koja je veoma brza, Mirza i ja smo imali puno dobrih igara na ovoj podlozi i očekujem da ćemo pružiti dobru partiju, te na kraju svi slaviti”, rekao je Brkić.

Zanimljivo je da reprezentaciju Tunisa, koja se očekivala i imala rezerviran termin za treninge, zbog problema sa avio prijevozom još nije doputovala u Zenicu.

Predstavnici tehničkog organizatora upozoravaju gledaoce da “tokom igranja teniskih susreta nije dozvoljeno korištenje aparata i mobitela, te fotografisanje sa blicevima ili dodatnom pomoćnom rasvjetom, i u slučaju ometanja igrača službeni delegat može prekinuti igranje meča”.

Meč između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Tunisa počinje u petak, 4. marta u Gradskoj Areni u Zenici.