Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilić: Bilo bi odlično da ostanemo neporaženi do kraja sezone

Bilic23

Trener West Hama Slaven Bilić je pred londonski derbi protiv Tottenham Hotspura kazao kako do kraja sezone želi upisati sve pobjede kod kuće i nastaviti sa dobrim igrama.

Utakmica West Ham-Tottenham je na programu u srijedu u 20.45 sati.

“Čeka nas veliki londonski derbi i zato pozivam navijače da budu uz nas i da nam osiguraju maksimalnu podršku. Spursi zaslužuju biti na mjestu koje drže, jer ove sezone igraju sjajno i postigli su najviše golova”, rekao je Bilić.

Naglasio je kako njegova ekipa igra dobro, dodajući kako ipak moraju biti oprezni u narednim utakmicama.

“Ide nam dobro, ali u fudbalu ne razmišljate mnogo o prošlosti, nego samo o danas i sutra, a nas tada čeka velika utakmica”, kazao je Bilić.

Podsjetio je kako West Ham igra dobro pred svojim navijačima u posljednjim utakmicama.

“Igramo dobro kod kuće i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Imali smo nekoliko poraza na Upton Parku na samom početku sezone, ali od tada smo ovdje nepobjedivi. Želimo kući biti stabilni. Igramo dobro i to je timski rad, ali golman i četvorka u odbrani imaju najveće zasluge za taj niz. Pokušat ćemo ga održati do kraja sezone. Bilo bi odlično da ostanemo neporaženi i pobijedimo u svih šest preostalih domaćih utakmica”, istakao je hrvatski trener.

Nakon 27 odigranih kola West Ham se nalazi na šestom mjestu sa 43 boda, dok je Tottenham na drugom mjestu sa 54 osvojena boda. Lidersku poziciju trenutno zauzima Leicester sa 56 bodova.