Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"neizmirene obaveze"

ŽKK Mladi Krajišnik izbačen je iz Prvenstva BiH za košarkašice

kosarka_jedinstvo-piemonte_mladi-krajisnik

ŽKK Mladi Krajišnik nije izmirio svoje finansijske obaveze prema KSBiH po osnovu odluke organa KSBiH

ŽKK Mladi Krajišnik izbačen je iz Prvenstva BiH za košarkašice, a razlog su neizmirene obaveze prema Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi u služebnom biletnu KSBiH zbog toga je otkazana i utakmica protiv ŽKK Brčanka, a svi njihovi rezultati iz prvih šest kola bit će izbrisani.

“ŽKK Mladi Krajišnik nije izmirio svoje finansijske obaveze prema KSBiH po osnovu odluke organa KSBiH. Na osnovu informacije o neizmirivanju ovaveza Komesar takmičenja otkazao je utakmicu br. 42. Budući da Propozicije takmičenja ne poznaju kao opravdan razlog neodigravanje utakmice zbog neizmirivanja finansijski obaveza Komesar Prventva BiH cijeni da je ŽKK Mladi Krajišnik odgovoran za neizvršavanje svojih obaveza prouzrokovajući tima da se utakmica ne može odigrati u zakazano vrijeme.

Prema Članu 59H, stav 1. Propozicija Prvenstva BiH utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 u koristi ŽKK Brčanka. Budući da je ŽKK Mladi Krajišnik izgubio i utakmici br. 3 službenim rezultatom u skladu sa Članom 59H stav 2. Propozicija Prvenstva BiH ekipa ŽKK Mladi Krajišnik se isključuje iz Prvenstva BiH 2019/20. i prebacuje u niži rang za narednu sezonu bez mogućnosti nastupa u Prvenstvu BiH u prvoj narednog takmičarskoj sezoni. Svi rezultati koje je postigao ŽKK Mladi Krajišnik u prvih šest kola se brišu”, navodi se u službenom biletnu KSBiH.