Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poreč

Zmajevi danas protiv Kauboja, osiguran direktan TV prenos

rukometna-reprezentacija-bih-bosna

Tokom prve faze priprema bh. reprezentacija odigrala je i dvije kontrolne utakmice protiv Saudijske Arabije i selekcije Premijer lige BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u Poreču u sklopu drugog dijela priprema za Evropsko prvenstvo, a Zmajevi će danas odigrati kontrolni meč protiv Hrvatske.

Nakon što smo jučer poraženi od Katara rezultatom 30:27, pred izabranicima Bilala Šumana je još jedan kvalitetan test. Meč se igra od 16.50, a direktan TV prenost bit će emitovan na hrvatskom RTL-u.

Kako je ranije najavio, Šuman će putnike za Evropsko prvenstvo odrediti 8. januara pred polazak za Norvešku iz Hrvatske, a na spisku će biti 18 igrača.

Tokom prve faze priprema bh. reprezentacija odigrala je i dvije kontrolne utakmice protiv Saudijske Arabije i selekcije Premijer lige BiH.

BiH će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi “D“ sa Norveškom, Portugalom i Francuskom. U drugi krug će se plasirati po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa, pa je jasno da je pred Šumanovim izabranicima jako težak posao.

Na otvaranju nadmetanja bh. tim će se 10. januara u 20.30 sati sastati sa domaćinom i vicešampionom svijeta Norveškom. Zatim 12. januara slijedi duel sa Portugalom od 16 sati, a dva dana kasnije sa Francuskom u 18.15. Sve utakmice grupe “D“ igraće se u Trondheimu.