predomislio se

Aleksandar Vučić ipak neće u Crnu Goru na Badnji dan

vucic

Srbija će nastaviti da podržava srpski narod i sve njegove institucije u Crnoj Gori, kazao je predsednik Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće ići u Crnu Goru na Badnji dan, ali da će Srbija podržavati srpski narod i sve njegove institucije u toj državii, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, Vučić se danas ponovo sastao sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve patrijarhom Irinejem sa kojim je razgovarao o situaciji i položaju srpskog naroda u toj zemlji.

Do sastanka je došlo nakon što je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, po instrukcijama Ministarstva spoljnih poslova odbio da primi protestnu notu crnogorskog Ministarstva, a to je učinio i otpravnik poslova ambasade Crne Gore u Srbiji koji je odbio da primi notu Ministarstva spoljnjih poslova Srbije.

Vučić je, podsjećamo, planirao da ode u Pljevlja na Badnji dan, ali je sada jasno da neće ići.

“Ne želim da dajem alibi crnogorskom režimu koji će da kaže da je to napad na nezavisnost i ustavni poredak Crne Gore. Mi poštujemo nezavisnost i ustavni poredak Crne Gore i nikada ni na koji način ga nismo ugrožavali, niti nas to zanima”, kazao je on.

On je naveo i da je odluku da ne ide u Crnu Goru podržao i patrijarh Irinej.

Prema njegovim riječima, siguran je i da bi njegov odlazak “neki iskoristili za sukobe i da naškode srpskom narodu u Crnoj Gori”.