Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Masters u Madridu

Zverev bijesan na ATP: Jučer sam legao u 5:20 ujutro

New Project – 2022-05-09T101540.586

Moram da kažem da je posao ATP ove sedmice bio apsolutna sramota. Prije dva dana otišao sam da spavam u 4:00, 4:30 ujutro. Jučer sam legao u 5:20 ujutro, rekao je jako ljuti Zverev tokom konferencije za medije

Mladi Španac Carlos Alcaraz sinoć je u finalu Mastersa u Madridu razbio Alexandera Zvereva i stigao do titule, a njemački teniser je nakon meča oštro kritikovao ATP.

Ljut je Zverev bio jer je svoje posljednje mečeve na turniru igrao jako kasno, pa je zbog toga imao skraćen period oporavka, odnosno sna. Kako kaže, zbog mečeva koje je igrao prekasno navečer posljednja dva dana zaspao je u 4, odnosno 5 sati ujutro.

Zverev je, podsjetimo, polufinalni duel sa Stefanosom Tsitsipasom završio u nedjelju oko jedan sat poslije ponoći, a večer ranije i duel sa Felixom Auger Aliassimeom je trajao do iza ponoći.

“Moram da kažem da je posao ATP ove sedmice bio apsolutna sramota. Prije dva dana otišao sam da spavam u 4:00, 4:30 ujutro. Jučer sam legao u 5:20 ujutro”, rekao je jako ljuti Zverev tokom konferencije za medije.

“Ako bilo koja normalna osoba ode da spava jedne noći u 4:00 ujutro, sljedeće noći u 5:00 ujutro, za nju će biti teško samo da bude budna, a ja sam igrao finale protiv Alcaraza, koji je za mene trenutno najbolji igrač svijeta, na turniru Masters 1000”, dodao je Nijemac.

Kaže i da to nije prvi put da se takve stvari dešavaju.

“Nisam imao koordinaciju na svom servisu, nisam imao koordinaciju na udarcima… Danas nisam imao apsolutno nikakve šanse. Nisam imao apsolutno nikakve šanse da igram na svom nivou. Ovo nije prvi put da se to događa. U Akapulku sam igrao do 5:00, a budan do 8:30 ujutro. Da budem iskren, malo sam umoran od toga.”

Zverevu smeta što svi pričaju o ubjedljivom porazu, a niko ne spominje otežavajuće okolnosti.

“U Madridu mi je oduzeta šansa i na kraju dana svi zaborave na te stvari. Niko o tome ne govori. Svi govore: ‘Da, bio je to loš meč, napravio sam duple greške, nisam igrao dobro i sve to.’ Ali pogledajte šta se događalo prethodnih dana. Pogledajte i šta se zapravo događa iza kulisa. Mislim da nije baš pošteno” zaključio je Zverev.