Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muzej Hercegovine

U Trebinju proslava Dana Evrope

sattler – kordic (1)

“Posebno sam sretan što sam ovdje s cijelom porodicom ambasadora Evropske unije i hvala još jednom svima. Sretan Dan Evrope”, čestitao je Sattler

U povodu obilježavanja Dana Evrope, gradonačelnik Mostara Mario Kordić i voditelj Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler nazočili su na koncertu klasične muzike Simfonijskog orkestra Trebinje u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

Napominjući da Ured Evropske unije u BiH svake godine odabire drugo mjesto u zemlji na kojem će proslaviti Dan Evrope s ambasadorima Evropske unije, Sattler je kazao da ipak nije slučajno da je to ove godine Trebinje, jer ono, kako kaže, predstavlja divnu kombinaciju prirodnih ljepota i kulturno historijskih dobara.

“Ovdje smo jer slavimo ideju ujedinjene Evrope, kontinenta koji je izašao iz rata ka boljoj budućnosti”, kazao je Sattler ističući da su upravo pronalaženja rješenja, prelazak iz rata u mirno stanje, izgradnja demokratije, vladavina prava, glavne teme koje su itekako važne, naročito u vremenu što se i sada negdje ratuje dok mi ovdje slavimo.

“Posebno sam sretan što sam ovdje s cijelom porodicom ambasadora Evropske unije i hvala još jednom svima. Sretan Dan Evrope”, čestitao je Sattler.

Pored Sattlera i Kordića u Trebinju su nazočili i ambasadori te predstavnici lokalnih vlasti Trebinja.

Naime, u povodu obilježavanja Dana Evrope, Ured Evropske unije u BiH organizirao je niz aktivnosti širom BiH koje slave talente i kulturna bogatstva Starog kontinenta, s posebnim fokusom na mlade u okviru “Evropske godine mladih”, priopćeno je iz Grada Mostara.