Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ABA LIGA

Zvezda zbog političkih tenzija zatražila odgodu utakmice u Podgorici

buducnost-crvena zvezda – aba liga

U Crvenoj zvezdi smatraju da bi bilo kakav incident, koji je vezan za neke druge, a ne sportske motive, mogao “nanijeti nesagledivu štetu očuvanju ABA lige”

Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je u nedjelju od vodstva ABA lige odgodu utakmice 13. kola regionalne lige protiv Budućnosti u Podgorici zbog političkih tenzija.

Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak, međutim u beogradskom klubu smatraju da trenutačna situacija u Crnoj Gori nije povoljna za odigravanje utakmice, zbog nedavnih tenzija izazvanih usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti kome se protivi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori i prosrpska oporba.

“KK Crvena zvezda kontaktirao je tim povodom nadležne sigurnosne organe Republike Srbije, koji su konstatirali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na navedenoj utakmici, usmjerenih prema igračima i stručnom stožeru, upravi i simpatizerima Crvene zvezde, bez obzira na sigurnosne mjere koje bi bile poduzete od strane domaćina“, priopćeno je iz beogradskog kluba.

U Crvenoj zvezdi smatraju da bi bilo kakav incident, koji je vezan za neke druge, a ne sportske motive, mogao “nanijeti nesagledivu štetu očuvanju ABA lige”.

“Zato apeliramo na Vas, a i na KK Budućnost da svi zajedno budemo mudri i donesemo odluku koja je od obostranog interesa, da derbi susret 13. kola ABA lige odgodimo i tako izbjegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posljedica”, priopćeno je iz Crvene zvezde, prenosi Hina.

Prethodno su iz podgoričkog kluba poručili kako su poduzeli sve sigurnosne mjere te da ne postoji niti jedan razlog za odgodu utakmice. U priopćenju Budućnosti navodi se da karata neće biti u slobodnoj prodaji, već da je u pretprodaji rezervirano sedam tisuća ulaznica čiji su kupci precizno evidentirani.

“Zbog svog posebnog značaja i potencijalnog rizika, organizacija ove utakmice je zahtijevala specijalne mjere sigurnosti, svi vlasnici ulaznica po prvi put precizno su evidentirani, tako da će u slučaju bilo kakvog neprimjerenog i ekscesnog ponašanja snositi osobnu odgovornost”, priopćeno je iz podgoričkog kluba.

Budućnost je trenutačno druga na ljestvici sa 21 bodom, dva manje od lidera Cedevite Olimpije koja ima utakmicu više. Crvena zvezda je sedma sa 19 bodova.

Budućnost i Zvezda prošle sezone igrali su finalnu seriju play-offa ABA lige koja se ne pamti po rezultatu već incidentima i u Podgorici i Beogradu.